whatsap
  • 0530 245 0 112

    Evde Sağlık Hizmetleri

    Teklif Al
  • Telefon: 0530 245 0 112
  • Sarıgöl mahallesi Çetinkaya sokak no:3a GOP/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 7/24
background

Evde Peg Bakımı ve Eğitimi

Evde PEG bakımı ve eğitimi, uzman sağlık personelleri tarafından PEG bakımının yapılması, hasta ve yakınlarının bu konuda bilinçlendirilmesi işlemidir.

Evde Peg Bakımı ve Eğitimi

eğitime verilen isimdir. PEG eğitimi ve bakımı oldukça önemli bir konudur. Hastaneye gidemeyen hastalara verilen bu hizmet sayesinde hastalar daha rahat bir beslenme imkânını evlerinin konforlarında bulabilmektedirler. Yaklaşık olarak 20 veya 30 dakikalık bir bakım hizmeti verilmektedir. İşlem herhangi bir sorun teşkil etmese de bazı durumlarda hastaya sakinleştirici veya antibiyotik verilmesi gerekebilmektedir.

PEG Çeşitleri Nelerdir

  • Yutma zorluluğu yaşayan hastalar için
  • Nöronlarla ilgili dejenaratif hastalara
  • Akut nörolojik hastalara  (vuruk sonrası)
  • Orofarinks kanseri hastalarına
  • Öefagus kanseri hastalarına
  • Mide kanseri hastalarına

PEG Nedir?

PEG nedir? Sorusu oldukça sık sorulan sorulardan bir tanesidir.  PEG ağız ile beslenmeyi gerçekleştiremeyen hastaların beslenmesi için karın duvar kısmından mideye tüp yerleştirilmesine verilen isimdir. Perukan endoskopik gastronominin kısaltılmışı olan PEG özellikle uzun süre yoğun bakımda kalmış ve yutak refleksini tamamen kaybetmiş ya da kanser olduğu için yutamayan hastalara uygulanan ve sıklıkla bakımının yapılması gereken bir işlemdir. Bu bakımdan evde sağlık hizmetlerimizin en önemlilerinden bir tanesidir. PEG yapmanın amacı beslenmeyi sağlamak, yiyemeyen veya yemek yemeye isteği olmayan hastaların tedavisini sağlamaktır.

PEG Eğitimi Nasıl Verilir?

PEG eğitimi nasıl verilir? Firmamıza sorulan sorulardan bir tanesidir. PEG kullanacak olan kişilere söylenmesi gereken çok önemli konular vardır. Bunlardan bir tanesi ellerin sabunla iyice yıkanması gerektiğidir. 50cclk bir şırınga, beslenme solüsyonu yani mama ve belli bir miktarda ılık su temin edilmelidir.  Daha sonra hasta oturmalıdır veya yarı yatar pozisyonda olmalıdır. Daha sonra şırınga tüpe yerleştirilmelidir ve enjekte edilmelidir.  Bir sorun yaşanırsa hemen doktorunuzu aramanız bu noktada önemlidir. 

PEG Bakımı Nasıl Yapılır

PEG bakımı nasıl yapılır konusu oldukça önemlidir.  PEG takıldıktan 6 ve ya 12 saat sonra kullanılabilmektedir. Erken kullanımı ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Bu süre beklenmelidir. İlk hafta yara yeri aseptik olan antiseptik solüsyonla iyice temizlenmelidir. Steril gazlı bez ile kapatılmalıdır. Yara yeri olgunlaşma eresini tamamladıktan sonra bez ile kapatılmasına gerek kalmayacaktır. Daha sonra hep gazlı bez ile etrafı temizlenmelidir.   

PEG Hortumu Nasıl Değişilir

PEG hortumu nasıl değişir sorusu oldukça sık sorulan sorulardan bir nanesidir. Öncelikle eller iyice temizlenmelidir.   Eski hortum çıkarılmalı ve yara yeri zarar görmeden yeni hortum takılmalıdır. Bu muhakkak uzman personel tarafından yapılmalıdır.

Evde PEG Bakımı Fiyatları

Evde pey bakımı fiyatları konusu için 0530 245 0 112 telefon numarasını arayarak daha detaylı ilgi alabilirsiniz.